Starters International Business (SIB regeling)

Internationaal ondernemen biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet en hét antwoord betekenen op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt.
Door te internationaliseren kunt u uw risico’s beter spreiden. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterktes? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te pakken?
Met Starters International Business komt u tot een concreet stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt.
Waarom Starters International Business?

De regeling Starters International Business biedt advies en ondersteuning en leidt u in drie stappen naar een internationaliseringsstrategie. Met een adviseur van een van de organisaties waarmee Agentschap NL samenwerkt, inventariseert u de mogelijkheden en risico's in het buitenland voor uw onderneming. Samen werkt u naar een actieplan toe.

Voor wie?

Starters International Business is bedoeld voor mkb-ondernemers:

  • die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten,
  • die internationaal ondernemen vast willen inbedden in de structuur van hun onderneming,
  • die beschikken over een organisatie en voldoende middelen en
  • die zijn bereid tijd en geld te investeren om daadwerkelijk stappen over de grens te zetten.

Samenwerkingsverband

Voor de uitvoering van de SIB regeling werkt Agentschap NL nauw samen met adviseurs van de diverse organisaties, waaronder Fenedex. ExportKompas werkt in opdracht van Fenedex als officieel uitvoerend adviseur van deze regeling. Neem vrijblijvend contact op met ons of Fenedex voor nadere informatie omtrent deze regeling en om na te gaan of u voor deze regeling in aanmerking komt. Met de Exportcheck kunt u nagaan in hoeverre uw organisatie klaar is voor een succesvolle export.