Distributeur training: nuttig, nuttig en heel erg nuttig!

De titel zegt het al, training van uw export netwerk is uiterst belangrijk. Training niet alleen op het gebied van techniek maar ook op commerciëel gebied. U werkt waarschijnlijk met landen met een heel verschillende handelscultuur, opleidingsniveau en werkwijze. In uw netwerk zitten waarschijnlijk zowel grotere bedrijven als eenmansbedrijfjes. Soms werkt u met techneuten (die meestal vergeten te verkopen), dan weer werkt u met rasverkopers die totaal geen notie hebben van techniek. In de wat minder ontwikkelde landen zult u vaker prijstegenwerpingen krijgen terwijl men zich in markten als Rusland en het Midden-Oosten minachtend over uw product uit zal laten om u zo te imponeren en de prijs trachten te drukken. Uw partner krijgt daar ook mee te maken. In andere culturen heeft een agent of dustributeur richting investeerder al gauw een minderwaardige positie en zal zich ook als zodanig opstellen waardoor uw product mogelijk niet de juiste positie, aandacht en/of prijs krijgt die het verdient.

U kunt de cultuur in andere landen niet veranderen maar u kunt uw agent of distributeur wel een 'rugzakje' meegeven met extra tools waarmee hij meer succesvol kan worden in zijn land. Training is daarbij het middel om uw netwerk bij te sturen. Maar hoe krijgt u al die mensen (arm of rijk, van ver of dichtbij) bij elkaar in een training? ExportKompas heeft ruime ervaring met het opzetten en organiseren van trainingen, zowel bij u in het bedrijf als op locatie. Daarbij wordt steeds gestreefd naar een mix van training en ontspanning. Met name de off-training activiteiten (en mensen, wij hebben zo veel mogelijkheden in ons land om mensen te vermaken of mee naar toe te nemen!) brengen mensen nader tot elkaar. De kracht van een sterk netwerk is onderlinge samenwerking. Als mensen uit verschillende landen goede ervaringen over uw product gaan uitwisselen dan bent u de winnende partij! Als u de organisatie van een dergelijk (terugkerend) event goed opzet (en daar ondersteunen wij u graag bij of nemen de organisatie geheel in handen) zal men jaren later hier nog over praten en heeft u automatisch een streepje voor bij uw volgende bezoek aan uw distributeurs.

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan een dergelijke organisatie maar die vallen in het niet vergeleken bij wat dit u op langere termijn gaat opbrengen.